Motorheadnj
Image default
Recreation / Motorcycles

Vespa S Sport

De Vespa S Sport was een sportieve uitvoering van de Vespa S die op zijn beurt een sportieve uitvoering was van de Vespa LX. Beide modellen zijn ondertussen vervangen door nieuwe modellen die weer net een stukje mooier zijn met een aantal technische vernieuwingen. De Vespa LX is opgevolgd door de Vespa Primavera, de Vespa S is opgevolgd door de Vespa Sprint. Ook de speciale uitvoeringen hebben een update gekregen; in plaats van de Vespa S Sport is er nu de Vespa Sprint Sport.

 

Wat brengt de nieuwe Vespa Sprint?

Wanneer je de Vespa S Sport gewend bent zul je direct gaan zoeken naar de verschillen met het nieuwe model. Aan de buitenzijde is het zadel anders geworden met een geribbeld zadel. De Sprint is wat verfijnder geworden met rondere vormen, langere richtingaanwijzers en klassieke details van chroom. Daarmee is de Vespa Sprint weer een echte retro scooter geworden. Je kunt dat ook zien aan de lichtmetalen velgen met veel spaken.

 

Van Vespa S Sport naar de Vespa Sprint Sport

De Vespa S Sport was een heerlijk sportieve scooter, de Vespa Sprint Sport heeft al deze eigenschappen behouden met enkele moderne details. Bijvoorbeeld een USB aansluiting zodat je mobiele apparaten eenvoudig van stroom kunt voorzien. De nieuwe Vespa Sprint Sport uitvoering heeft een glas witte kleur met een sportieve rode streep aan de zijkant. De velgen zijn bij dit model zwart gekleurd met een gepolijste rand. Het sportieve karakter wordt nog eens benadrukt door het monozadel design.

 

Sportief uiterlijk, sportieve prestaties

De Vespa S Sport had al een sportief karakter met een goede wegligging en een pittige motor, de Vespa Sprint Sport doet zijn naam eer aan en rijdt nog vlotter en sportiever. Dat komt door een aantal verbeteringen onder de stalen kap zoals gevlochten kabels voor de remleiding en een elektronische kilometerteller die zeer nauwkeurig is. Het zuinige motorblok laat je niet in steek, de degelijkheid van Vespa zal ook in de toekomst gewaarborgd blijven.

 

Het was jammer dat we afscheid moesten nemen van de Vespa S Sport maar de Vespa Sprint Sport uitvoering maakt dat meer dan goed. Ook voor sportieve scooters moet je bij Vespa zijn.

https://www.fastfuriousscooters.nl/vespa/