Motorheadnj
Image default
Recreation / Motorcycles

Scooter helm kopen online

Als je op een scooter gaat rijden moet je ook een helm kopen. Tenminste wanneer het een bromscooter betreft die harder rijdt dan 25 km/u. Op een snorscooter mag je ook een scooter helm dragen, maar dit is niet verplicht. Goedkoop een scooter helm online kopen lijkt aantrekkelijk vanwege de prijs, maar is het verstandig om via internet een helm te kopen? Het korte antwoord is; ja, een helm online kopen is verstandig. Wil je een langer antwoord? Lees verder voor enkele praktische tips om rekening mee te houden:

 

1. Een scooter helm moet passen

Een scooter helm is niet “one-size-fits-all”, afhankelijk van de omtrek van jouw hoofd heb je ook een andere maat helm nodig. Gelukkig hoef je niet eerst elke helm te passen, je hoeft alleen de omtrek van je voorhoofd te meten. Meet de omtrek op ongeveer twee centimeter boven je wenkbrauwen. Je kunt in de online shop zien welke maat helm daar bij past. De maten gaan van XXS naar XXL, er zijn ook speciale helmen voor kinderen.

 

2. Kies voor kwaliteit

Een helm draag je niet als decoratie, het moet uiteraard wel bescherming bieden. Koop de helm dus bij een echte scooter specialist die goede helmen verkoopt met garantie. Kies voor een Nederlandse webshop, die moet zich houden aan de Nederlandse wetgeving op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid.

 

3. Koop geen tweedehands helm

Ten eerste is een tweedehands helm online kopen niet zo’n goed idee wat betreft de hygiëne. Je weet niet of de vorige eigenaar goed zijn haar heeft gewassen. Daarnaast wordt een helm opgebouwd uit meerdere schillen. Zelfs wanneer de buitenschil er perfect uitziet kan er zich een breuk in de binnenschil bevinden waarmee de helm niet meer veilig is. Loop geen risico voor enkele tientjes prijsverschil.

 

4. Is online goedkoop een helm kopen verstandig?

Jazeker, wanneer je rekening houdt met bovenstaande tips kun je voor relatief weinig geld een veilige helm kopen waar je lang plezier van zult hebben. In de beste situatie zul je de bescherming van een scooter helm nooit nodig hebben, wanneer er toch een ongeval plaatsvindt wil je er zeker van zijn dat je optimaal beschermd bent!

https://www.scooteronderdelenshop.com/accessoires/helmen/