Motorheadnj
Image default
Recreation / Motorcycles

Private lease bij XLEasy.nl

Voor- en nadelen van rijden met een oude auto

Goedkoop tweedehands rijden?

Veel mensen rijden lang rond met hun tweedehands autootje. Jaar in, jaar uit, met dezelfde auto, lekker goedkoop, zodat er geld overblijft voor leuke dingen, zoals vakanties, kleding voor de kinderen, smartphones en een avondje uit. Het leven is tenslotte al duur genoeg. Toch kleven er meer nadelen aan rondrijden met een oude auto dan zo op het eerste gezicht lijkt.

Wat zijn de werkelijke kosten van het rijden van een oude auto?

Allereerst is er het milieu-effect. Elk jaar worden auto’s milieuvriendelijker. Een auto van bijvoorbeeld tien jaar oud is aanmerkelijk minder milieuvriendelijk dan een moderne auto. Dat blijkt uit een hogere CO2-uitstoot, meer stikstofemissie en een grotere hoeveelheid uitgestoten fijnstof. Dus terwijl aan de ene kant de kosten van het rijden met een oudere auto dalen, nemen de onzichtbare milieukosten toe. Daarnaast is door de continue verbetering van de techniek het brandstofverbruik van oudere auto’s hoger dan dat van hedendaagse auto’s. Door al die kosten op te tellen wordt een auto ‘met ervaring’ al iets minder voordelig. Ook op het gebied van betrouwbaarheid is een tweedehands auto minder aantrekkelijk. Natuurlijk, zolang de auto rijdt zijn de kosten laag, maar de kans op een grote reparatie met navenante kosten neemt toe met de jaren. Ook de frequentie van dit soort reparaties neemt toe. Bovendien loopt u meer risico dat de auto stilvalt tijdens een vakantie. Wanneer al deze kosten worden meegenomen dan valt het kostenvoordeel nóg lager uit.

Overweeg private lease, goedkoper dan u denkt

Wanneer alle verborgen kosten bij elkaar op worden geteld is het rondrijden in een wat oudere auto een stuk minder aantrekkelijk. Wat is de oplossing hiervoor? Gezien de grote investering die het vraagt, is het kopen van een nieuwe auto niet een oplossing. Nee, de moderne oplossing is private lease. Met private lease betaalt u maandelijks een vast bedrag. Daar zitten alle vaste kosten in, zoals afschrijving, rente, wegenbelasting, verzekering, pechhulp, onderhoud, reparatie, schadeafhandeling en vervangend vervoer. Alleen de benzine betaalt u zelf. Zo kunt u voor een redelijk bedrag per maand, dagelijks rondrijden in een nieuwe, milieuvriendelijke auto. Onderzoek wijst uit dat privé lease op termijn goedkoper is dan zelf een nieuwe auto kopen. Overweegt u ook om een nieuwe auto te leasen? Kijk op de website van XLEasy en laat u overtuigen.