Motorheadnj
Image default
Recreation / Motorcycles

Naar garage Veenendaal voor een nieuwe of gebruikte auto

In dit blog geef ik je een voordeel voor een nieuwe of gebruikte auto van Garage Geurtsen in Veenendaal. Hopelijk helpt dit blog je dan bij het bepalen van je uiteindelijke keuze voor of een nieuwe of een gebruikte auto.

Het nieuwe gevoel blijft behouden dankzij garage Veenendaal

Bij deze garage in Veenendaal merken ze ook dat soms alleen al de geur van een nieuwe auto een enkeling al kan verleiden om het koopcontract te ondertekenen. Een goed geventileerde maar gebruikte auto heeft minder van dat ‘nieuwe geurtje’ en ruikt neutraler als hij afkomstig is van een niet-roker. En het onnavolgbare nieuwe gevoel om als eerste op de bekleding te zitten en als eerste in de zesde versnelling te schakelen? Geen zorgen, met een professionele behandeling door de professionals van Garage Geurtsen ziet zelfs een BMW 3-serie er (weer) als nieuw uit. Wist je dat in Japan alle auto-onderdelen die worden aangeraakt met plezier worden vervangen bij het wisselen van eigenaar? Schakelhendel, stuurwiel en stoelbekleding.

Denk bij een gebruikte auto van drie jaar en 50.000 aan kilometers goed na over hoe lang je de auto wilt houden, want ook het gevoel van vorig jaar telt mee. Het “nieuwe auto”-gevoel kan ook worden uitgebreid door de auto elk jaar professioneel te laten reinigen en reviseren. Zelfs de geur van sigaretten of honden kan spoorloos worden verwijderd. Dit is echter niet goed mogelijk wanneer je je gebruikte auto zelf onder handen neemt.

Het voordeel van demonstratiewagens en jonge gebruikte auto’s, ze zijn bijna als nieuw tegen gereduceerde prijzen.

Veiligheid

Het lijdt geen twijfel dat nieuwe auto’s veiliger zijn dan oude. Op vrijwel geen enkel ander gebied hebben autofabrikanten in de afgelopen jaren zoveel vooruitgang geboekt als op het gebied van actieve (remweg) en passieve (airbags, ESP) veiligheid. Is een nieuwe dus automatisch altijd beter? Niet noodzakelijkerwijs. Veel geïnteresseerden kopen niet volgens voertuigklasse, maar met een bepaald budget. Voor een paar duizend euro is er zeker ergens een nieuwe Fiat Panda op de kop te tikken. Het probleem: De autofabrikanten zijn bijzonder gierig op kleine auto’s met de standaard veiligheidsuitrusting. Met name het ESP antislip systeem is vaak gekoppeld aan de aanschaf van een stuurbekrachtigingssysteem of airconditioning. Dit drijft de prijs op en de klant heeft de neiging om alles zonder te doen. De oplossing is hier hetzelfde: Een gebruikte auto. Een Golf IV (gebouwd in 1998 of later) heeft altijd ESP – een absolute must voor elke auto. En een Smart van de Daimler Groep zit zo vol met veiligheidskenmerken dat nieuwe kleine autootjes het vaak niet kunnen bijhouden. Vergeet het niet: In een aanrijding auto tegen auto, gewicht telt helaas mee. Hoe zwaarder je bent, hoe beter je kaarten bij een ongeluk tussen auto en auto.

Ingewikkeld: In de praktijk telt de veiligheidsuitrusting plus de autoklasse. In geval van twijfel ben je beter af in een vier jaar oude E-Klasse dan in een nieuwe kleine auto.

Welke keuze je ook maakt, de professionals van Garage Geurtsen helpen je graag aan een auto, of deze nu nieuw of gebruikt is.