Motorheadnj
Image default
Recreation / Motorcycles

Kentekencheck.info: de beste site voor kenteken informatie

Als je een tweedehands voertuig gaat kopen kun je middels het kenteken op kentekencheck.info alle technische informatie, schadeverleden en eigenaren historie van die ene motor, auto of aanhanger die je wilt gaan kopen achterhalen. In deze post vergelijken we verschillende sites, en adviseren we welke de beste is. Voor alle sites geldt: Als je het kenteken van het voertuig invult in de kenteken check tool op de site krijg je een uitgebreid voertuigrapport met veel informatie. De meeste informatie is gratis en onontbeerlijk bij je aankoop. Je krijgt gratis info over de APK vervaldatum, afkeurpunten, je mag een gratis diefstalcheck doen en zelfs de WOK-check is gratis. Kentekencheck.info is vanwege de compleetheid en het grote aanbod van informatie momenteel dé beste kentekencheck website van dit moment.

 

Gratis APK afkeurpunten

Wanneer je een tweedehands auto gaat kopen, is het prettig om te weten wat de exacte technische staat van de auto is. Je weet immers nooit zeker of de auto wel goed onderhouden is. Je kunt veel dingen wel zien als je de auto goed bekijkt, maar lang niet alles. En de verkoper geeft je misschien wel wat informatie, maar hoe betrouwbaar is dat eigenlijk? Je wilt natuurlijk niet pas technische mankementen tegenkomen wanneer de auto al bij jou op de oprit staat. Zorg dus dat je goed voorbereid bent.

Met de APK-check krijg je waardevolle informatie over de auto. Zo zie je gelijk of de auto nog APK gekeurd is en tot wanneer deze geldig is (APK vervaldatum). Als de auto afgekeurd is, krijg je precies te zien waarom dit zo is. Hiermee zie je dus gelijk wat de grootste mankementen van de auto zijn. Voor kopers is dit zeer nuttige informatie, want hiermee sta je een stuk sterker als je gaat onderhandelen over de prijs. Je kunt van tevoren vast uitrekenen hoeveel geld je in de auto moet steken om hem weer rijklaar te maken. Zo weet je dus ook hoeveel geld je maximaal uit wilt of kunt geven aan de auto.

 

Bij kentekencheck.info en kentekencheck.com is de APK-check gratis, in tegenstelling tot bij websites als bijvoorbeeld finnik.nl waar je moet betalen om de apk afkeurpunten te kunnen inzien. We hebben alle kenteken sites met elkaar vergeleken en concluderen dat de beste kentekencheck van dit moment via kentekencheck.info gedaan wordt. Deze levert de meest complete info tegen de beste prijzen. Vergelijk zelf even en bezoek de website vóórdat je een proefrit gaat maken . Met alle informatie weet je precies waar je op moet letten, tijdens de proefrit en de onderhandelingen.

 

Doe de gratis diefstalcheck

Een gestolen auto kopen, dat is de nachtmerrie van iedereen die op zoek is naar een tweedehands auto. Daarom is er de gratis diefstalcheck beschikbaar bij enkele sites. De meeste laten je betalen voor diefstal informatie en in onze vergelijking komt kentekencheck.info steeds als beste uit de bus Zo kun je voorkomen dat je in zo’n vervelende situatie belandt. Met een gratis kentekencheck krijg je áltijd te zien of de auto gestolen is of niet en weet je direct waar je aan toe bent. Kom je tijdens je zoektocht naar een tweedehands auto toch een auto tegen die gestolen is? Noteer dan alle gegevens van de auto en de verkopende partij en bel de politie. Zij zullen snel actie ondernemen.

 

Gratis WOK-check

Het doen van de WOK-check is erg belangrijk voordat je een auto gaat bekijken. WOK betekent ‘wacht op keuring’. Als een auto deze status heeft, betekent dat dat de auto geen APK heeft. Meestal hebben dit soort auto’s flinke schade door bijvoorbeeld een aanrijding. Ze mogen dan niet meer rijden tot ze weer gerepareerd en goedgekeurd zijn. De WOK-status geeft je dus een beeld van de staat van de auto. Een flinke schade kan behoorlijk nadelig zijn voor de auto, daarnaas is het maar de vraag of de schade wel goed gerepareerd is. Slechte reparaties zijn extra gevoelig voor roest. Bovendien heeft een auto bij een aanrijding soms zo’n grote klapper gemaakt, dat hij niet eens meer recht is. Soms wordt hij dan alsnog gewoon weer verkocht.

 

Veel websites zoals rdw.nl en finnink.nl  laten je betalen voor de WOK-check, maar kentekencheck.info niet, zij bieden gratis nuttige informatie, zodat je een goede onderhandelingspositie verkrijgt en de kans dat je een miskoop doet verkleint. Houdt er wel rekening mee dat de WOK-status niet zaligmakend is. Niet alle auto’s die veel schade hebben, worden gemeld bij de RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer). Als een auto met (zware) schade gerepareerd wordt door een beunhaas, of als de schade niet gemeld wordt bij de verzekeraar, heeft de RDW geen idee van de schade en wordt deze niet getoond in het gratis voertuigrapport.

 

Welke informatie krijg je nog meer?

Naast de APK-check, de WOK-check en de diefstalcheck, krijg je gedetailleerde technische voertuig informatie Je ziet bijvoorbeeld alle specificaties van de auto, zoals het vermogen, het type banden dat bij de auto hoort, het bouwjaar, hoeveel gewicht de auto mag trekken, en of de auto geïmporteerd is. Je krijgt ook een indicatie van het verbruik en van de hoogte van de wegenbelasting. Dat is ook wel fijn om te weten, want hiermee kun je een berekening maken van de maandkosten van de auto.

 

Wil je weten welke gratis informatie je nog meer krijgt? Voer dan gewoon het kenteken in en je ziet gelijk alles wat je wilt weten over de auto.

Zorg dat je goed voorbereid bent en een miskoop voorkomt. Twijfel dus niet en doe de check.