Motorheadnj
Image default
Business

Hoe voorkom je diefstal van je motorfiets?

Je motorfiets is een enorm waardevol vervoersmiddel die jou ervan verzekerd om op tijd op werk aan te komen en te genieten van het toeren op de mooiste wegen. Daarom wil je er voor zorgen dat je de uiterste voorzorgsmaatregelen neemt om te voorkomen dat je motor gestolen wordt. Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal handige tips opgesteld die het werk van dieven zo goed als onuitvoerbaar maakt! 

Vergrendel het stuurslot

Het stuurslot van een motorfiets is het eerste verdedigingsmiddel om diefstal te ontmoedigen. Je bent zelfs nog beter beschermd als je contactslot en stuurslot gescheiden zijn, zodat de dief meer sloten moet verslaan om te ontsnappen met je tweewieler.  

Parkeer je motor op een onopgemerkte locatie 

Wanneer je ervoor zorgt dat je motor zo min mogelijk wordt gezien, des de kleiner de kans is dat een dief er tegenaan loopt. Mocht je niet beschikken over een garage, stationeer je motor dan op een onopgemerkte locatie en bedek deze met een motorhoes. Als dieven namelijk niet weten wat eronder zit, is het moeilijker in te schatten of het überhaupt waard is om diefstal te overwegen. 

Houd het slot van de grond 

Een belangrijke tip voor het correct op slot zetten van je motorfiets, is door het slot vooral niet op de grond te laten rusten. Hiermee voorkom je dat een dief de benodigde hefboomwerking heeft om het slot te breken. Wanneer je het slot hoger plaatst en de ketting door het frame kan bevestigen, dan is het een stuk ingewikkelder om het slot open te wrikken. 

Vergrendel je motorfiets aan iets zwaars

Mocht je een schijfslot gebruiken, dan kunnen vastberaden dieven een motorfiets gemakkelijk in een vrachtwagen hijsen. Zorg er daarom voor dat je een hangslot toevoegt en verankert aan iets stevigs, zodat de uitdaging om je motor mee te jatten te gecompliceerd wordt om te ondernemen. 

Ga voor kwalitatieve sloten

Wanneer je gaat shoppen voor een slot, geef dieven dan geen kans en kies voor hoogwaardige sloten. Denk bijvoorbeeld aan gealarmeerde schijfsloten, asymmetrische kettingen en U-sloten van gehard staal. Kies tevens voor een slot met een ART-keurmerk, zodat je niet alleen optimaal beschermd bent, maar dat je er ook zeker van bent dat de verzekering een ongelukkige motordiefstal zonder problemen zal vergoeden. 

 

Wanneer je op zoek bent naar motorhelmen, diverse soorten sloten en andere handige accessoires, dan ben je bij Helmetcity.nl aan het juiste adres, dé online shop voor al je benodigdheden voor je tweewieler. 

 

https://www.helmetcity.nl/