Motorheadnj
Image default
Offers

Drie aandachtspunten bij het aanschaffen van een elektrische fiets

Drie aandachtspunten bij het aanschaffen van een elektrische fiets

Ben jij op zoek naar een elektrische fiets? Dan ben je niet de enige! De elektrische fiets verschijnt steeds meer in het straatbeeld en een groeiend aantal mensen ervaart het gemak van deze elektrische tweewieler. Desondanks kan het kopen wat lastig zijn, omdat het aanbod van elektrische fietsen erg groot is. In deze blog worden enkele tips gegeven om de aankoop van een elektrische fiets voor jou gemakkelijker te maken. Lees dus snel verder! 

 

Het gebruik van de fiets

Weet jij al hoe vaak je de elektrische fiets gaat gebruiken? Voor alledaags gebruik heb je namelijk een andere soort elektrische fiets nodig dan voor recreatief gebruik. Bij alledaags gebruik volstaat een elektrische stads- of transportfiets prima. Deze fietsen zijn niet heel krachtig, maar wel gebruiksvriendelijk en duurzaam. Voor recreatief gebruik kun je beter kiezen voor een fiets met een grotere accu, waardoor je eenvoudiger langere afstanden kunt fietsen. Gebruik je de elektrische fiets vooral om te sporten? Dan is een elektrische mountainbike of racefiets echt iets voor jou!

 

De capaciteit van de fietsaccu en het vermogen van de motor

Zoals al eerder benoemd is, kunnen de accu’s van de elektrische fiets verschillen. Sommige accu’s hebben een grotere capaciteit en meer vermogen dan andere exemplaren. De capaciteit van de accu bepaalt hoe lang je kunt fietsen op één acculading, zonder dat deze tussentijds opgeladen moet worden. Het vermogen van de motor bepaalt hoeveel ondersteuning de elektrische fiets kan geven tijdens het fietsen. Dit vermogen wordt uitgedrukt in Newton en loopt uiteen van 30 Newton tot 85 Newton. De alledaagse fietsen hebben vaak een vermogen tussen de 30 en 40, terwijl de sportieve modellen een motor tussen de 65 en 85 Newton hebben. Ga zelf na wat voor vermogen het best bij jou past.

 

Verzeker jouw elektrische fiets

Het zou jammer zijn als jouw nieuwe elektrische fiets beschadigd raakt of wordt gestolen. Een goed idee is dan ook om de fiets te verzekeren. Een fietsverzekering helpt jou tegen schade, diefstal en ongelukken. Daarnaast is bij veel verzekeraars het belangrijkste onderdeel van de elektrische fiets, de accu, ook meeverzekerd. Op deze manier kun jij veilig het hele land door crossen, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken. Met een fietsverzekering zit jij nét iets rustiger op jouw elektrische fiets.

 

InShared helpt jou graag verder

Voor een goede fietsverzekering met een lage premie is InShared een geschikte partner. Een fietsverzekering van InShared heeft verschillende voordelen. Niet alleen betaal jij een lage premie; de verzekering is ook nog elke dag op te zeggen. Daarnaast betaal je geen eigen risico en is de verzekeraar 24 uur per dag bereikbaar bij noodgevallen. Kom je ergens in de middle of nowhere te staan doordat je fiets gestolen of kapot is? Dan biedt de verzekeraar zelfs nog een thuisbrengservice aan. Jouw elektrische fiets verzekeren doe jij goedkoop en betrouwbaar bij InShared.